Friday, December 3, 2010

kejer kedua aq...promoter wrengler ...




klakar jer aq ni..mula2 x caye aq akn kje promoter...aq nk suruh org beli suar jeans yg harga dia yg aq sendr x mampu beli...serius..debar gile..first day aq x jual pape suar pun..serius kecewa gile la...tp hr kedua aq kje aq dpt wat sale rm 100 lebih...aq punye la happy..kat tpt aq kje leh potong suar skali...so dtg2 la...tp x der diskaun..aq kje kat jusco balakong kedai tized..aq ske kje situ..bos ok..kwn2 ok..cume letih jer la...byk gile kenangan aq kat situ..pnh skali tu aq kne marah ngan customer tu ..dia ckp boss aq lazy sbb x nk potong suar dia..mslh nyer kat tpt aq xleh potong ori nnt x lawa...tp dia nk jgk..so customer is always right so must do la...hehe..boss aq time tu nk gelak jer tgk muka dia..hehe

Thursday, August 12, 2010

first n second n third puasa...

hr rabu hr tu aq blik umah....
aq naik bus...ngan yan.....
azim tolong antar kat tesco tu...
eri xder..
sbb dia g terawih...
aq berharap dia dtg..tp kami da jumpa da ptg tu sebelum beli mkn buka...
ntah la..
skrang ni aq xtau nape...
aq rse aq lain..dlu aq couple ngan ex aq x mcm ni...
aq pelik...aq x setia mcm ni...aq x cemburu mcm ni...aq x sedih mcm ni..aq x berharap mcm ni...
pelik2...tp aq tau aq sayang kan eri sgt2....
mungkin org lain x leh terima eri..
biasalah manusia...ader byk kelemahan..
ader org leh adapt ngan kita...ader org xleh...
so terima jelah..
aq terima baik buruk dia...
sbb aq syg dia....
n aq tgk dia pun da jd mcm aq...
hehe
pastu dlm bas..aq sahur ngan yan dlm kul 12.54 pg...
aq shur mkn burger mat salih..
sdp3...bab mkn mne x sdp...hehe
lps mkn aq pun tido....sejuk dlm bus tu...
aq tdo ngan sweter, 2 lpis stokin..
yan pun tido..nyenyak skali..hehe
pastu da smpi aq pun tel papa..
papa amik n blik umah...
hahaha..
rumah ku syurga ku...
aq tido dr pg spi ptg..
pstu bgn2 da zohor...
letih gile mcm bwk bas...
ehehhee...
pastu mkn byk3....time buke...sdp3 walaupun simple jer...
itu la cite aq....utk hr ni...


Tuesday, July 27, 2010

pada mu ku bersujud


Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa ku lihat
Selain hanya nama-Mu Ya Allah
Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah
Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
Hamba-Mu yang slalu bertakwa
Ampuniku Ya Allah
Yang sering melupakan-Mu
Saat Kau limpahkan karunia-Mu
Dalam sunyi aku bersujud
ya ALLAH tolong la...hamba mu ini...
tabahkan ht ku ...
tabahkan ht ku hadapi dugaan mu...
hanya pd mu tpt ku meminta..
aq terlalu terburu2, terlalu lemah, xyakin...
kuatkan la iman ku ya ALLAH...amin........lindungilah aq..


hr yg mendung..

ari ni bosan la..ngantuk...
time ni aq tgah bce csc...hehe..tgah praktik kat laptop sendr...
blaja psl internet..website..web page...pening2.time miss ajar...
seyes mmg mata ni perlu bende utk di sekat sbb nk tutup jer....hehe..
bile nk kuiz n test mula la x phm tu x phm ni..hehe...
kak fariha plak duk bce buku dara....
dia jd kan isu single atau couple lg baik/....
mne lg baik ek??
bg aq la single lg bebas...
leh kwn ngan sape...
tp couple pun best...
.tp x slh klu couple kita jd kwn kita..
best2..hehe...
bile la nk kawin..ni
tetttttttttt.......
5 thun lg...
smoga pjg jodoh ku....

Monday, July 26, 2010

letih...

aq letih hr ni....tp letih dlm kegembiraan..haha
ari ni roomate2 ku puasa...
yan..kak ika...n kak dayah..
aq n ateh n kak fariha tumpang sekaki time bkk puasa..haha
mcm2 kerenah ader time puasa..
tp yg kelakar nyer..nafsu masing2 x terkawal..
semua nmpk sdp..nyum3...
best2 keluar 6 org skali..
best sgt..
sbb rse rapat..
rse best la...
kitaorg g beli kat stadium jer..
aq mkn bihun sup ayam jer...n air teh ais..
tp dkt bilik ader air jambu..
byk air aq minum hari ni..
pastu mlm lak..
tmn eri mkn..aq x mkn..aq minum jer..bandung ais..hehe..
boleh kembung perut ku ni...
hehe..
nnt kitaorg nk kuar same2 lg...
nk ikut??
jom3..tp ngan syarat duk blik ni ...
hehe....

Saturday, July 17, 2010

besday ku....17 julai 2010..

besday kali ni berbeza sikit...
wat aq tersengih d hari tua ku nnt...
da tua ker....hehe...muda lagi..x kira...
aq rse tpt kul 12 mlm tu...
diorg wat suprise...
yan..ateh...kak dayah..n kak ika...
diorg roomate bru aq..kecuali yan n ateh..
kitairg da duk umh sewa..
di sebbkan bilik kami ni jer yg x blik...
so rumah ni mcm kami yg punya..haha
kul 12 tu..ader ke diaorg kjut aq solat subuh..aq pun sengal x tgk jam...huhu
lalu..dgn mamai nyer aq ni...aq pun g la amik wuduk n nk solat subuh..tp time aq sdh jer amik air wuduk tu...diorg g tutp lampu...
aq punya la cuak...
then aq pun jerit laaaaaaa..........
hehe
n aq bkk jer pintu....kejutan datang....
time tu..aq happy sgt,...
diorg nyanyi happy besday kat ku..
aq terharu sgt2...
terasa dr ni begitu berharga...
lupa jap masalah aq...hehe
aq happy aq ader kwn mcm yan n ateh...
aq ader kakak2 yg care kat aq..mcm kak ika kak dayah n kak fariha..(dia xder mlm tu)
n kitaorg pun mndi kek jap...n mkn kek..n tinggalkan kat kak fariha sikit...
seronok ader korang dlm hidup...huk3....
cayang korang...sgt3....
SITI NUR DIANA, NURUL IZZANI,KAK DAYAH...KAK IKA...tq.......so much..kek tu sdp sgt..terharu sampai x terkata...hehe

Monday, July 12, 2010

pada hr ini..

hari ni..dia lain ..
dia care..dia online..dia ckp dia syg aq..tiap mse..
dia da berubh..n aq syg dia sgt3..
dia x encem..dia baik..
mungkin dia x reti nk tunjuk kasih syg dia kat aq..
dia lain dr bf2 aq dlu..
dia ader prinsip dia..dgn aq ppun dia x kan langgar prinsip dia..
klu dia rse bende tu btul..dia wat..
klux btul dia xwat..n akn tetap pd pendrian dia..
dlu aq slalu merajuk..tp nk dkt sthun ngan dia...
aq mkin syg dia n aq ske perilaku dia..
dlm ht dia ader satu perasaan yg aq ngan dia same..
n aq ingin kongsi bersama ngan dia slamenyer...

Friday, July 2, 2010

ske ati aq la...

ala..tu tpt umum...
hak sape2 nk tulis pape pun dlm tu...
ko jelez ker tulis kat situ..tau la ko xder bf...
yg ko sibuk nk bce wat per..
da trg3 yg tu bkn utk ko..
mmg mcm taik la ko ni...
x yah la nk busy3 bce...
ish3...aq grm la...
mslh nyer tu tpt umum kot...
so hak masing3 la....
so klu terasa xmo bce..
or nk muntah bile bce...
xyah bce
manusia ader byk pilihan ..kat sini pilihan dia...ko bce tp jgn nk bising2 sbb tu bkn utk ko pun...lg satu pilihan...xyah bce...hah..pilih la...

Tuesday, June 15, 2010

aq x sempurna...

dulu hidup ku aq rse sempurna sgt2..umi papa yg sentiasa nk aq berjaya..tnapa ader rse cinta..dlu mmg aq rse dia first love aq..tp selps beberapa thun aq brake ngan dia..aq rse dia x pnh syg aq...skrang bkn nk cite hal dia pon...aq nk cite hal aq...aq ader kwn yg baik,,slalu dgr cerita aq..tp aq xmo lg bebankan dia lg..sumer org ader mslh...aq kne kuat hadapi sumer ni...sebenarnyer...aq da hilang ksih syg...aqrindu keluargaa aq..aq rindu papa aq rindu umi aq rindu geak tawa adk2 aq...aq syg diorg..tp dlm situasi ni...aq x mampu wat per...aq x dpt tolong...aq x ske org ketiga...aq x tau ni slh sape..aq xmo sokong sape2...tp jgn la sampai semua jd perkara yg x di sangka...aq rindu...........

Sunday, June 13, 2010



hr ni..aq tido kat umh sedara aq kat bangi...hubby dia g ganu..
best jgk..sblum aq g sini...aq g amik air batu..bkn ice cube..tp air yg kuar dr batu..
satu family g..best jgk...ader ank ikn..air dia sejuk sgt2...
kdg2 aq fikir ni lah mse utk family aq happy..
rupanyer..aper yg aq nk x pnh jd...kdg2 feel sad psl ni...sape yg happy...aq rindu family aq yg dlu..papa yg ske mengusik kini dingin ngan aq...sapekh aq d htnyer??mesti la ank nyer...huhu..
aq rindu family aq..tu yg penting...so...kat tempt air batu tu ..ramai org nk amik air tu..fresh gile...kat tpt ikn2 kecik2 lari2...ader budak tu mndi...lps amik air berbotol2...kne angkat lak g kat kate..berat tau...tong ni aq isi tp aq angkat ngan atin..sbb klu aq angkat sorang2...alamatnyer..kuarla tulang blakang aq...hehe

Monday, June 7, 2010

geramnyerrrrrrrrrrr..

jantan tu mmg la...x guna...x guna sgt...
aq ni punye la dlu setia gila nk mati kat dia...
cinta pertama xleh caye..
g mapos la cinta pertama..
xguna...
aq igt da abis da kisah curang ko..
rupa nyer..
ko jdkan aq ni xder pape..
kate syg tp sebenarnyer mcm taik...
org mcm ko ni ptt terjun kat gaung,..
jgn la lukai ht org yg btul2 ko syg..
ko ckp aq cinta pertama ko...tp ko x pernah cinta aq...da lima thun kita ptus..bru hr ni aq tau...
ish..geram nyer..

Sunday, May 16, 2010

g

gr

Friday, May 14, 2010

mohd zulhairi...farah atikah...

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

Sunday, May 9, 2010

rindu nyer...


abg syg rindu abg...
npe blik awl????
tau..
abg nk g amik kak long..
tp syg nk abg tunggu syg..
arghhhhhhhhhhhh..
syg kne phm abg..
kne phm jgk
kne!!!!!!!!!
huhuhuhu...
rindu....
abg...
abg...........................................................

Wednesday, April 14, 2010

mcm2 perasaan....

aq x tau la...
mmg nk blik umah besok..
tp klu boleh aq nk time aq blik..
ht aq tenang..
npe hati???
byk sgt ker yg kamu tgh tanggung..
aq bkn xder kwn2...
aq ader kwn2 untuk cerita sgala-galanya..
ramai yg aq percaya....
yana ateh n ramai lg...
tp npe aq xleh gambarkan kat diorg mslah ht ku ini..
aq mcm x jd dr aq sendr..
aq mcm jd org lain....aq rindu rumah ...
tp aq xmo blik umah..
aQ rindu adik2 aq...
aq rindu umi papa...tp aq xmo blik klu kat umah tu bercelaru...
klu xblik umh aq nk g mne?????
aq tension....
aq x tau nk g mne??
aq xtau nk luah mcm ner...
aq kcewa ngan dr aq...
aq x mampu wat per...
aq rse aq byk nyusahkan kwn2 aq...
tp aq x niat gitu...
aq xtau nk ckp per...
aq nk nangis jer...
tp aq xmo tunjuk aq lemah...
mcm ner aq nk tunjuk...
ht ku terluka...
ht aq kecewa..
ht ku gembira...
ht ku sedih...
ht ku bosan...sgala-gala menghantui ht ku...
knape ngan aq...
aq x mcm ni...
aq tertanye2...
aq keliru...
maafkan ku kwn2..
aq xtau nk luah mcm ner...
nnt da tiba mse aq akn luahkan...

Wednesday, March 31, 2010

suara kekasih....

Hadiran ombak membelai pantai
Tiada putusnya percintaan itu
Hembusnya bayangmu menyejukkan
Tapi tiada terhenti dahaga
Kerinduan suara kekasih
Membelai hatiku
Suara kekasih
Membasuh lukaku

Tibanya sinar bulan di laut
Dengan ribuna alunan kemesraan
Membawa kenangan yang berlalu
Dengan ribuan warna keemasan
Suara kekasih
Membelai jiwaku
Suara kekasih
Yang menyejukkan ku

Terdengar suaramu yang suci
Pabila terkejut dari mimpi
Ku manyakinkan suara itu
Memanggil daku dengan harapan
Tapi sayangnya alunan ombak
Yang memecah diri sangkaku
Suara kekasih
Yang memanggil daku
Suara kekasih
Di malam yang indah

Thursday, March 18, 2010

alhamdulillah..

aq rse bersyukur sgt2...
sem ni...
walaupun byk yg berlaku...
aq tetap akan tempuhi...
aq tidak lg keseorangan...
aq kini ader honey...
aq kini ader sahabat yg boleh kongsi suka n duka...
aq kini macam jd org baru...
farah atikah yang baru....
syukur sgt2....
tq sumer...

Saturday, March 13, 2010

..dia terbaik untuk aq..


aq da jumpa dia..
aq knl dia da lame da...
sejak aq sem 1 lg..
tp dlm pertengahan sem la..
kitaorg kwn biasa..
sbb time tu aq milik org..
wakakaka..xleh blah..
dia pun x brani kaco hak org..
dia best fren roomate aq...
dia baik, caring n lain2 la...
xleh nk puji byk..
hehe...
aq happy sgt...
smoga org sekeliling kami pun bhagia...
ok ..
name dia...
mohd zulhairi zulkifli...

Friday, March 12, 2010

penat tapi happy sgt

hari ni aq kuar dr kul 3 blik dlm kul 7....
kuar ngan abg...
best..
jln kaki dr klinik balqis...mkn kat nakhoda cafe...maidin..pntai timur n giant...
dia pun da penat..
tp ni la mase kami untuk kami bersama...
hehehe..gatai....
pastu smpai villa ...
aq terus amik helmet n g wakaf che yeh ngan dia jgk...
naik motor...
aq g sane sbb nk beli kan sangkar hamster untuk kwn2 ku...
seronok tgk diaorg ske jage hamster...
terutama yan...
klakar la...
org yg geli ngan hamster bole bela hamster..
so nothing impossible....
hehe..aq happy..
bile family aq happy...
bile dia happy...
bile kwn2 aq happy...
seronok....

Wednesday, March 10, 2010

wahai sahabat ku...



Hidup manusia memerlukan sahabat.

Pada saya, saya pun memerlukan sahabat. Bergeraak dalam kehidupan yang penuh liku ini, sahabat memang antara faktor kenapa diri mampu untuik terus tabah.

Senyuman mereka, tawa mereka, kadangkala menjadi antara inspirasi saya. Kadangkala, kata-kata mereka yang pendek pun dianggap bermakna untuk saya.

Pada saya, sahabat itu tidak dihubungkan dengan harta, wajah rupa mahupun apa sahaja perkara materialisma dunia. Tetapi pada saya, yang digelar sahabat itu, adalah yang dihubungkan dengan kasih sayang. Kasih sayang itu, bersumberkan satu punca.

Punca itu adalah keimanan kepada Allah SWT.

Sahabat yang hadir dari sumber itu adalah sahabat yang terindah.

Allah SWT berfirman:

“Sesungguhnya orang yang beriman itu bersaudara…” Surah Al-Hujurat ayat 10.

Melihat ayat ini, keimanan itu adalah punca utama persaudaraan. Bagi manusia yang memahami ayat ini, maka dia akan mencintai sahabatnya, seperti mana dia mencintai dirinya. Hal ukhuwwah berkait rapat dengan keimanan ini, ditegaskan pula oleh Rasulullah SAW dalam sabda baginda:

“Tidak beriman seseorang kamu, selagi mana dia tidak mencintai sahabatnya, sebagaimana dia mencintai dirinya”

Sekali lagi, keimanan itu dikaitkan dengan ukhuwwah, kasih sayang antara sahabat.

Hanya manusia yang bersih keimanannya sahaja, akan mampu menjaga sahabatnya seperti mana dia menjaga dirinya. Hal ini kerana, persahabatan itu akan ada dugaannya, akan ada cabarannya. Sampai satu masa, kita akan perlu melakukan pengorbanan.

Pengorbanan, tidak akan mampu dilakukan, melainkan apabila kita benar-benar beriman dengan apa yang Allah SWT janjikan, dan apa yang Rasulullah SAW ajarkan.

Sahabat yang berjaya menghayati keimanan inilah sahabat yang terindah.

Saya, tidak dapat mengukur keimanan orang lain. Tetapi saya dapat merasakan kehangatan sahabat saya. Saya dapat merasakan, saya ada beberapa orang dalam hidup ini, mereka adalah sahabat terindah saya.

Kalau hendak disebut, mungkin terlalu ramai.

Tapi, apa yang hendak saya katakan di sini, hendak menyedari bahawa sahabat itu adalah sahabat terindah, bukan mudah.

Pelbagai halangan, cabaran perlu dihadapi.

Kadangkala berulang kali berselisih faham, kadangkala beberapa kali bermasam muka. Namun, kalau benar ukhuwwah itu dibina atas dasar iman, maka ia akan kembali semula bersatu. Carik-carik bulu ayam, akhirnya tercantum semula. Kerna jika iman itu benar, ia akan menjadi seperti magnet, membuang segala rasa buruk di dalam hati, meringankan diri untuk meminta maaf dan memaafkan.

Ada orang menyangka, selisih faham, masam muka adalah keburukan. Itu tanda ukhuwwah tidak kuat.

Ya. Dari satu segi. Memang itu semua keburukan. Tetapi, sedar atau tidak, itu adalah satu tapisan, ujian daripada Allah SWT. Ujian untuk menguji sejauh mana kebenaran ukhuwwah yang dibina di atas dasar iman itu. Apabila kita berjaya melepasi segala dugaan dan cabaran itu, barulah kita akan menyedari, betapa indahnya apabila iman itu menjadi perlembagaan persahabatan kita, barulah kita akan nampak bahawa, sahabat kita itu adalah sahabat yang terindah.

Sebab itu, apabila kita melalui ujian-ujian ukhuwwah, kita perlu muhasabah diri kita terlebih dahulu. Jangan lihat pada sahabat kita. Lihat apa kurang dengan diri kita, apa silap yang kita dah lakukan, apa keburukan yang telah kita buat pada sahabat kita. Kalau benar iman menjadi perlembagaan ukhuwwah, maka kita akan berlapang dada, senang memaafkan. Kita akan berani, tabah meminta maaf tanpa rasa segan.

Namun, siapa yang melihat dirinya terlebih dahulu sebelum dia menilai sahabatnya?

Sebab itu, saya teringat akan kata-kata pensyarah saya ketika dia menyampaikan khutbah:

“Apabila kebaikan kita tidak dibalas oleh sahabat kita, maka janganlah kita mencacinya. Hal ini kerana, kebaikan kita kepadanya, adalah tanggungjawab kita kepada Allah SWT. Manakala kebaikannya kepada kita, adalah urusan dia dengan Allah SWT. Kita melaksanakan tanggungjawab kita”

Siapa yang nampak, kebaikannya kepada sahabatnya, adalah tanggungjawab dia kepada Allah SWT?

Hanya orang beriman sahaja yang boleh melihat perkara ini.

Sabda Rasulullah SAW, yang mafhumnya: “Kamu tidak akan masuk syurga selagi mana kamu tidak beriman, kamu tidak akan beriman selagi mana kamu tidak berkasih sayang…”

Siapa pula yang berusaha menjadikan dirinya sebagai sahabat terindah kepada sahabatnya?

Saya melihat diri, terfikir-fikir akan diri saya.

Friday, March 5, 2010






Waiting for your call, I'm sick, call I'm angry
call I'm desperate for your voice
Listening to the song we used to sing
In the car, do you remember
Butterfly, Early Summer
It's playing on repeat, Just like when we would meet
Like when we would meet

Cause I was born to tell you I love you
and I am torn to do what I have to, to make you mine
Stay with me tonight

Stripped and polished, I am new, I am fresh
I am feeling so ambitious, you and me, flesh to flesh
Cause every breath that you will take
when you are sitting next to me
will bring life into my deepest hopes, What's your fantasy?
(What's your, what's your, what's your...)

Cause I was born to tell you I love you
and I am torn to do what I have to, to make you mine
Stay with me tonight

And I'm tired of being all alone, and this solitary moment makes me want to come back home
x4
(I know everything you wanted isn't anything you have)

Cause I was born to tell you I love you
and I am torn to do what I have to, to make you mine
Stay with me tonight

Cause I was born to tell you I love you
and I am torn to do what I have to, to make you mine
Stay with me tonight
(I know everything you wanted isn't anything you have)

Untuk terakhir kali
Ku ingin bertemu
Memelukmu
Menjagamu
Meski aku tak akan pernah
Bisa lagi melihatmu
Cinta ini takkan hilang
Sampai mati kan ku simpan

Kerna hati ini tak mungkin bersatu
Menjalani
cinta ini

Meski aku
Takkan pernah
Bisa lagi melihat mu
Cinta ini
Takkan hilang
Sampai mati kan ku simpan


gift of a fren....


Sometimes you think you'll be fine by yourself
Cause a dream is a wish that you make all alone
It's easy to feel like you don't need help
But it's harder to walk on your own
You'll change inside
When you realize

The world comes to life
And everything's right
From beginning to end
When you have a friend
By your side
That helps you to find
The beauty you are
When you open your heart
And believe in
The gift of a friend
The gift of a friend

Someone who knows when you're lost and you're scared
There through the highs and the lows
Someone to count on, someone who cares
Beside you wherever you go
You'll change inside
When you realize

The world comes to life
And everything's right
From beginning to end
When you have a friend
By your side
That helps you to find
The beauty you are
When you open your heart
And believe in
The gift of a friend

And when your hope crashed down
Shattering to the ground
You, you feel all alone
When you don't know which way to go
And there's no signs leading you home
You're not alone

The world comes to life
And everything's right
From beginning to end
When you have a friend
By your side
That helps you to find
The beauty you are
When you open your heart
And believe in
When you believe in
When you believe in
The gift of a friend

xbertanye...sesat jln...

dr ku msih bru di sini..
bru jd ahli blogger...
aq xtau bende pun blog ni...
yg aq tau ...
nk postkan jer...
td aq ngan yan pergi berguru ngan emma....
sampai aq rse emma dan bosan tgk muka kitaorg...
tp xpe demi ilmu..cewahh...
tq emma....n tq yan...sbb jd follower....

Thursday, March 4, 2010

sahabat ku...


bile aq hidup di sini...
aq bru tau....
ape yg org alami dr jauh..
bile aq sendrian aq mula sedar
kepentingan sahabt...
sahabat...
mcm2...
manje ader...
berlagak ader...
kecoh ader..
girang pun ader...
dengki xyah ckp la...
berlambak...
aq xcaye aq dpt knl ngan sumer org....
n...
aq bersyukur sgt....
dpt knl diaorg sumer....
tq yer sahabat...